Pastorie Sint-Ambrosiusparochie

Gemeente Geetbets

• Adrescontrole Geetbets (adrescontroles: 02-07-2007 - 02-07-2007).
  • Inventarisatie Geetbets (geografische inventarisatie: 01-01-1969 - 31-12-1969).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Pastorie

is beschermd als monument Pastorie Sint-Ambrosiusparochie

Beschrijving

Gedagtekend 1630 op de gevel, 1723 op de latei van de deur en 1738 op een opnieuw gebruikte steen waarmee het bovenlicht dichtgemetseld werd.

Het omgrachte domein omvat een woonhuis met kleine bijbouw en aanhorigheden. Poortgebouw verfraaid met Franse voegen en wolfsdak; aanpalende portierswoning met gewijzigde voorgevel. Breed dubbelhuis met twee verdiepingen en gebogen zadeldak; rechthoekige vensters en steekboogdeur; bepleisterde voorgevel. Bijbouw met mansardedak. Wagenhuis met wolfsdak voorzien van drie rondboogpoorten.