Pastorie Sint-Hubertusparochie

Beschrijving

Voorheen afhankelijk van de abdij van Park en opgetrokken onder het abbatiaat van Ferdinand de Loyers. Ingemetseld abtswapen boven de deur. A 1758 gedateerd dubbelhuis met twee verdiepingen en schilddak voorzien van drie met fronton bekroonde dakvensters. Baksteenbouw verlevendigd met zandstenen hoekkettingen, deuromlijsting en verticale banden die de raamposten met elkaar verbinden en opgaan tot onder de holrond bepleisterde kroonlijst. Fraaie, laat-Louis XIV-deur: geprofileerde stijlen op hoge neuten. Smalle imposten en licht gebogen latei met sluitsteen onder een waterlijst in de vorm van een gebogen en gekornist hoofdgestel. De twee aanbouwseltjes werden onlangs afgebroken.

Aan de straatzijde is het voorhof over de volledige breedte afgezet door een langwerpig, met zadeldak afgedekt poortgebouw voorzien van een zandstenen rondbooginrijpoort gemarkeerd door imposten, een sluitsteen en een geprofileerde druiplijst.