erfgoedobject

Dorpswoning

bouwkundig element
ID
41884
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41884
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Dorpswoning uit de 17de-18de eeuw (nok loodrecht op straat). Toegemetselde rondboogdeur met sluitsteen en druiplijst in de verbouwde puntgevel (straatzijde).

Verbouwing uit einde 18de eeuw, namelijk aanbrengen van een classicistisch risaliet in de langsgevel; portiektravee met rondboogdeur verrijkt met loofwerkmotief in de sluitsteen; zwaar hoofdgestel met tandlijst, gebruik als onderdorpel voor het rechthoekige venster van de halve bovenverdieping.


Bron     : Genicot L.F., Van Aerschot S., de Crombrugghe A., Sansen H. & Vanhove J. 1971: Inventaris van het cultuurbezit in Vlaanderen, Architectuur, Provincie Brabant, Arrondissement Leuven, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 1, Luik.
Auteurs :  de Crombrugghe, Anne, Genicot, Luc, Sansen, Hadewych, Van Aerschot, Suzanne, Vanhove, Jacqueline
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Dorpswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41884 (Geraadpleegd op )