erfgoedobject

Korfboogpoort in Lodewijk XVI-stijl

bouwkundig element
ID: 42244   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/42244

Juridische gevolgen

Beschrijving

Korfboogpoort in Lodewijk XVI-stijl, gevat in een geriemde, hardstenen omlijsting op neuten, met een decoratieve sluitsteen die overgaat in een geprofileerd hoofdgestel. Oorspronkelijke, houten poortvleugels met ruiten, schijfmotieven op de makelaar, een met gestileerde sikkels versierde regel en een zwaar voluut tussen guirlandes in het boogveld. De koetspoort, oorspronkelijk centraal in de gevel van een ruime herenwoning geplaatst, werd in 1976 ietwat naar rechts verplaatst en op vraag van de gemeente geïncorporeerd in een modern appartementsgebouw.

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 124297 (bouwvergunning 07.05.1974).

Bron     : Mondelaers Lydie & Verloove Clara i.s.m. Van Roy Diane, Van Damme Marjolijn en Meulemans Katharina. 2009. Inventaris van het bouwkundig erfgoed. Provincie Vlaams-Brabant. Leuven binnenstad. Herinventarisatie. Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. VLB2 (onuitgegeven werkdocument)
Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje
Datum  : 2009


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Korfboogpoort in Lodewijk XVI-stijl [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/42244 (Geraadpleegd op 28-09-2020)