Burgerhuis ()

Restant van de oorspronkelijke bebouwing, bestaande uit een tot de 18de eeuw opklimmend, doch herhaaldelijk verbouwd en ontpleisterd woonhuis met achterhuis en tuin. Breedhuis van twee bouwlagen en twee traveeën in traditionele bak- en zandsteenstijl, onder een zadeldak met aandaken, schouderstukken en muurvlechtingen, en twee rijen dakkapellen onder schilddaken. Oorspronkelijke gevelordonnantie in de tweede bouwlaag met rechthoekige vensters in natuurstenen omlijsting, muurankers, zandkalkstenen steigergaten en dito fries onder de vernieuwde houten kroonlijst. Op de begane grond met recent gewijzigde ordonnantie getuigen twee ontlastingsbogen van de oorspronkelijke muuropeningen.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 121327 (bouwvergunning 17.03.1969).

Auteurs:  Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie

Burgerhuis ()

Groot burgerhuis met twee verdiepingen behorend tot de traditionele bak- en zandsteenstijl (17de eeuw). Voorgevel aangepast einde 18de eeuw.