erfgoedobject

Vakwerkwoning Huize Coninck Carel

bouwkundig element
ID
42296
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/42296

Juridische gevolgen

Beschrijving

Versteende vakwerkwoning uit de 17de eeuw, met zes traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak. In de loop der eeuwen meermaals aangepaste woning die vlak langs de Voer ingeplant was en waarvan de toegang zich oorspronkelijk in de huidige achtergevel bevond. Beschermd als monument in 1976 (Koninklijk Besluit 20.01.1976) en gerestaureerd tussen 1986 en 2000 onder leiding van ingenieur-architect L. Van Herck en ingenieur-architect A. Impens, met behoud van het oorspronkelijke vakwerk, het dakspant en herstel van de oorspronkelijke dakoversteek aan de achtergevel. Interieur. Behoud van houten vloeren, tegelvloeren, en binnenschrijnwerk.

  • Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg Vlaams-Brabant, Leuven: Archief Monumenten en Landschappen, Fonteinstraat 102, Restauratiedossier; Beschermingsdossier (20.01.1976).

Bron     : Mondelaers Lydie & Verloove Clara i.s.m. Van Roy Diane, Van Damme Marjolijn en Meulemans Katharina. 2009. Inventaris van het bouwkundig erfgoed. Provincie Vlaams-Brabant. Leuven binnenstad. Herinventarisatie. Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. VLB2 (onuitgegeven werkdocument)
Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vakwerkwoning Huize Coninck Carel [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/42296 (Geraadpleegd op )