Teksten van Hardstenen poortomlijsting

https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/42303

Hardstenen poortomlijsting ()

Hardstenen geprofileerde poortomlijsting met kwarthol beloop van omstreeks 1800, met een rocaille sluitsteen en spiegels in de boogzwikken. De poortomlijsting in de vorm van een liggende ellipsboog, wellicht ooit bekroond door een entablement en van elders afkomstig, werd in een hedendaagse woning geïntegreerd.


Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs:  Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hardstenen poortomlijsting [online], https://id.erfgoed.net/teksten/128538 (geraadpleegd op ).


Inrijpoort ()

Inrijpoort uit de tweede helft van de 18de eeuw. Geprofileerde arduinen omlijsting verrijkt met een van loofwerkmotief verfraaide sluitsteen.


Bron: GENICOT L.F., VAN AERSCHOT S., DE CROMBRUGGHE A., SANSEN H. & VANHOVE J. 1971: Inventaris van het cultuurbezit in Vlaanderen, Architectuur, Provincie Brabant, Arrondissement Leuven, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 1, Luik.
Auteurs:  Genicot, Luc; Van Aerschot, Suzanne; de Crombrugghe, Anne; Sansen, Hadewych; Vanhove, Jacqueline
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hardstenen poortomlijsting [online], https://id.erfgoed.net/teksten/42303 (geraadpleegd op ).