Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Drie bouwlagen en drie traveeën tellend breedhuis gemarkeerd door een classicistisch uitgewerkte, eind 18de- begin 19de-eeuwse voorgevel. Lijstgevel van baksteen, voorheen bepleisterd, met verwerking van zandsteen - deels vernieuwd - voor de borstwering boven de puilijst, de muurbanden, de via een entablement en borstweringpaneel verbonden geriemde vensteromlijstingen in de geaccentueerde middentravee en voor de lekdrempels met consooltjes in de gevelhoog ingediepte zijtraveeën. Aflijnende kroonlijst met modillons. Begin 20ste-eeuwse houten winkelpui met pilasterindeling boven een hardstenen sokkel: puilijst op uitgelengde consoles; dieper liggende privé-ingang rechts. Mansardebedaking sinds 1910.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie