Stadswoning met traditionele kern

Beschrijving

Tot de 17de eeuw opklimmende traditionele bak- en zandstenen kern van drie bouwlagen en twee traveeën, die later - volgens archiefgegevens tussen 1836 en 1854 - werd verhoogd met een vierde bouwlaag. Behouden speklagen en kwarthol geprofileerde negblokkenomlijstingen van de voormalige kruisvensters, waarvan de benedendorpels op de tweede bouwlaag naderhand werden verlaagd; 19de-eeuwse decoratieve vensterleuningen. Huidige bedaking samengesteld uit een gecombineerd plat dak en langsgericht zadeldak; gemoderniseerde begane grond. Achtergevel met rechthoekige vensters, horizontaliserende speklagen, steigergaten, afgeschuinde hoekketting rechts, en fragmentarisch bewaard aandak en schouderstuk van de vroegere rechter zijgeveltop(?).

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, RG 8328 (1836); dossier 17181 (bouwvergunning 09.06.1854).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie