• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Smal pand met eind 18de-eeuws voorkomen, twee traveeën en drie in hoogte verkleinende bouwlagen onder een pannen zadeldak. Karakteristieke penantengevel, in de bovenbouw witbepleisterd en met dieper liggende rechthoekige vensters voorzien van latere ijzeren leuningen ter hoogte van de bovenste bouwlaag; met zandsteen bezette benedenbouw, met trapezoïdale sluitstenen onder de puilijst en recent gewijzigde ordonnantie. Vernieuwde kroonlijst. Deels zichtbare gecementeerde en aangepaste achtergevel.

Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje