• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Te dateren in het tweede kwart 19de eeuw, breedhuis van drie bouwlagen + mezzanino (deels gedicht) en drie traveeën onder zadeldak met centraal houten laadvenster onder luifeldakje.

Wit geschilderde bakstenen lijstgevel met grijs beschilderde arduinen lekdrempels - doorgetrokken op de tweede bouwlaag - en rechthoekige vensters met vernieuwd schrijnwerk. Eertijds met dubbelhuisopstand: begane grond in 1912 door architect J. Vander Veken verbouwd tot winkelpui en garage met tot op heden bewaard karakteristiek, art-nouvau-getint hout- en ijzerwerk. Zelfde vormgeving voor de vensterleuningen op de hoofdverdieping.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 73461/101863 (bouwvergunning 25.03.1912).

Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje