Burgerhuis ()

In de tweede helft van de 18de eeuw te dateren breedhuis dat grenst aan een door een muur van de straat afgesloten stadstuin en opgevat is als een dubbelhuis van vier traveeën en drie verkleinende bouwlagen onder een pannen zadeldak met een laadvenster aan de voor- en een dakkapel aan de achtergevel. De verankerde gevel was in oorsprong gekaleid en wordt gekenmerkt door een gecementeerde plint die doorloopt in de tuinmuur, door rechthoekige muuropeningen met zandkalkstenen lateien en 19de-eeuwse, hardstenen lekdrempels, en door de gestucte kroonlijst die in de deurtravee onderbroken wordt door het laadvenster met schilddak en laadbalk.

Het schrijnwerk werd in verschillende fasen vervangen.

Auteurs:  Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie

Rijhuis ()

Rijhuis uit de tweede helft van de 18de eeuw met zadeldak en een van laadboom voorziene dakkapel. Baksteenbouw; holrond bepleisterde kroonlijst. Gevel aangepast in de loop van de 19de en 20ste eeuw.