erfgoedobject

Traditioneel breedhuis

bouwkundig element
ID
4246
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4246
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Traditioneel breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), dat in kern opklimt tot de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, vermoedelijk in bak- en zandsteenbouw, met enkele muurankers. In de 19de eeuw aangepaste, rechthoekige vensters met lekdrempel; Joannes Baptista Delles liet in 1851 de rondboogdeur met imposten in de rechter travee aanpassen tot een rechthoekige deur. Getrapt dakvenster van drie treden met schouderstukken en topstuk, geopend door rechthoekig luik, in de rechter travee. Houten winkelpui uit de vroege 20ste eeuw. Gesloopt omstreeks 2003.

  • Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1851#409.

Bron     : -
Auteurs :  Braeken, Jo
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Traditioneel breedhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4246 (Geraadpleegd op )