Teksten van Classicistisch burgerhuis

Classicistisch burgerhuis ()

Voorheen twee enkelhuizen met classicistische puien in spiegelbeeldschema, te dateren laatste kwart van de 18de eeuw. Naderhand verhoogd met een derde bouwlaag en in 1947 door architect T. Vanderstraeten omgevormd tot één ruime woning met dubbelhuisopstand.

Ontpleisterde, verankerde bakstenen bovenbouw met rechthoekige vensters in bandomlijsting van blauwe hardsteen en zichtbare gedichte steigergaten. Deels aangepaste arduinen pui, met ingediepte hoekpilasters, geblokte tussenpenanten en spiegels op borstweringen.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 105214 (bouwvergunning 15.01.1947).

Auteurs:  Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie

Tweeverdiepingshuis ()

Tweeverdiepingshuis met classicistisch getinte pui van arduin uit het vierde kwart van de 18de eeuw. Toevoeging van één verdieping en lichte wijzigingen gedurende de 20ste eeuw.