Teksten van Traditioneel breedhuis

Traditioneel breedhuis ()

Traditioneel breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen), uit de eerste helft van de 17de eeuw, aangepast in de eerste helft van de 19de eeuw.

Gecementeerde en beschilderde lijstgevel met plint mogelijk in traditionele bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers. Registers van rechthoekige deur- en vensteropeningen met hardstenen lekdrempel, mogelijk aangepaste kruiskozijnen. De middentravee is verhoogd in een dakvenster met zadeldak, waarin een rechthoekige opening. Gelijkaardig dakvenster geflankeerd door twee kleinere boven de achtergevel.

Auteurs:  Braeken, Jo

Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), in kern uit de eerste helft van de 17de eeuw daterend. Gecementeerde en beschilderde lijstgevel met muurankers. Rechthoekige vensters met lekdrempels (19de eeuw). Middentravee verhoogd in dakvenster met zadeldak, eveneens rechthoekig doorbroken. Twee eenvoudige deuren.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek