Teksten van Burgerhuis met winkelpui

Burgerhuis met winkelpui ()

Tot een groter complex behorend, 17de-eeuws breedhuis in bak- en zandsteenstijl, met een licht geknikte gevel van twee bouwlagen en vijf traveeën die gekenmerkt wordt door een getrapte zijgevel met schouderstukken, gewijzigde kruisvensters, steigergaten, muurankers en resten van hoekketting en speklagen. De dakkapellen in de steile dakhelling werden in 1843 toegevoegd. In 1965 naar huidig uitzicht gewijzigde begane grond.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 3429 (bouwvergunning 01.06.1843), dossier 119018 (bouwvergunning 28.01.1965).

Auteurs:  Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie

Burgerhuis ()

Traditioneel langshuis met twee verdiepingen uit de 17de eeuw. Zijtrapgevel. Gelijkvloerse verdieping verbouwd tot winkelpui circa 1965.

Auteurs:  Van Aerschot, Suzanne; de Crombrugghe, Anne; Sansen, Hadewych; Vanhove, Jacqueline