• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

In 1940 in twee handelspanden opgesplitste rijwoning van vier traveeën en drie bouwlagen onder een steil pannen zadeldak, met een eenvoudige, laat 18de-eeuwse lijstgevel die voorzien is van een hardstenen parement en gekenmerkt wordt door verkleinende vensters met verdiepte spiegels in de borstweringen, een cordonlijst boven de gewijzigde winkelpuien en een geprofileerde gootlijst.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 100305 (bouwvergunning 14.02.1940); dossier 119950 (bouwvergunning 28.11.1966); dossier 123032 (bouwvergunning 24.07.1972).

Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje