Burgerhuis ()

Breedhuis van vier ongelijke traveeën en twee bouwlagen onder een steil zadeldak met een laat 18de-eeuwse gevel in classicistische stijl en een op een oudere kern wijzend aandak. Typerend voor de eenvoudige bepleisterde lijstgevel is de sterk horizontale geleding van de lage hardstenen plint, de vlakke cordonlijst, de registers van rechthoekige vensters (oorspronkelijk alle beluikt) en de sobere kroonlijst.

Voorts rechthoekige deur met fraai bovenlicht in een licht getoogde en geriemde, zandstenen omlijsting met geprofileerde waterlijst. Plint, lekdrempels, deuromlijsting en kordonlijst werden grijs geschilderd.

Auteurs:  Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie

Burgerhuis ()

Dubbelhuis met twee verdiepingen en zadeldak uit de tweede helft van de 18de eeuw. Eenvoudige steekboogdeur met rechthoekige sluitsteen. Bepleistering en aanpassingen uit de 19de eeuw.