Teksten van Burgerhuis uit 1643

Burgerhuis uit 1643 ()

Breedhuis, 1643 in cartouche met rolwerk gedateerd en in 1883 met een bouwlaag verhoogd naar huidig model. De met schijnbanden gecementeerde lijstgevel wordt gekenmerkt door vier rechthoekige verdiepingvensters, gevat in een geriemde omlijsting met oren en diamantkopsluitsteen onder een waterlijst en spiegels onder de tand- en kroonlijst.

In 1918 herbestemming tot cinemazaal. Winkelpui uit 1963 naar ontwerp van J. Maloens. Heden Acco.

Auteurs:  Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie

Gevelsteen op woning ()

Van rolwerk voorziene gevelsteen met jaartal 1643 in een gewijzigde en bepleisterde voorgevel (19de eeuw); toevoeging van een dakverdieping en verbouwing van de begane grond in de loop van de 20ste eeuw.