Stadswoning in traditionele stijl

Beschrijving

Tot de 17de eeuw opklimmend breedhuis in traditionele bak- en zandsteenstijl, met drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak, gevat tussen aandaken met muurvlechtingen en schouderstukken op een geprofileerd zandstenen kraagstuk. De gevel wordt getypeerd door rechthoekige vensters met (grotendeels vernieuwde) negblokomlijstingen, naar de voormalige kruisvensters verwijzende tweeledige onderdorpels en dubbele ontlastingsboogjes, muurankers met kram en krul, gedichte steigergaten en een zandstenen daklijst onder de houten kroonlijst.

Achtergevel met houten laadvenster. In 1951 volledig gewijzigde begane grond.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 108668 (bouwvergunning 02.04.1951).