Diephuis heden met enkelhuisopstand, drie bouwlagen en onregelmatige travee-indeling onder schilddak, in kern te dateren 17de eeuw. Verankerde bak- en zandsteenbouw oorspronkelijk met topgevel - mogelijk een trapgevel -, nu met wit geschilderde lijstgevel met bewaarde hoek- en negblokkenomlijstingen van voormalige klooster- en kruiskozijnen.
Gewijzigde ordonnantie op de begane grond: voorheen met vier traveeën zie de ontlastingsboogjes en later gewijzigd in drie traveeën, met middendeur aangepast tot venster volgens de bouwvergunning van 1893. Twee traveeën in de verdieping erboven. Oorspronkelijke geveltop voorzien van een drielicht, naderhand aangepast tot de huidige derde bouwlaag onder kroonlijst. Achtergevel verbouwd tot lijstgevel, na sloop van de getrapte geveltop in 1972.
Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)