Teksten van Traditionele stadswoning

Traditionele stadswoning ()

Traditioneel breedhuis van bak- en zandsteen, dat door jaarstenen in de bovenbouw 1726 is gedateerd en aanpassingen onderging in de loop van de 19de en 20ste eeuw.

Het twee traveeën brede pand telde oorspronkelijk drie bouwlagen, maar werd later aan straatzijde verhoogd met een vierde bouwlaag, onder zadeldak. Voormalige kruiskozijnen in behouden hoek- en negblokkenomlijsting op de tweede en derde bouwlaag. De begane grond werd in 1946 in aanverwante stijl verbouwd (architect L. Mispelter).

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 104048 (bouwvergunning 27.03.1946).

Auteurs:  Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie

Stadswoning ()

Traditioneel langshuis van bak- en zandsteen, gedateerd 1726. Gevel verbouwd gedurende de 19de en de 20ste eeuw.