Laatclassicistisch enkelhuis van drie bouwlagen en drie traveeën onder afgesnuit zadeldak, te dateren einde 18de-begin 19de eeuw. Stijltypische "penantengevel" - oorspronkelijk bepleisterd en beschilderd - van baksteen met gebruik van zandsteen voor het parement van de volledige begane grond, met karakteristiek panelendecor met cirkelmotief op de verdiepte borstweringen en een geprononceerde gelede puilijst als aflijning.
Kenmerkend verticaliserend schema voor de bovenbouw, waarbinnen de dieperliggende rechthoekige vensters met latere vensterleuningen. Gecementeerde manke achterpuntgevel sinds de gedeeltelijke verhoging van de rechtse zijgevel en aanpassing van de dakstructuur in 1930.
Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 91098 (bouwvergunning 04.11.1930).
Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)