Vroeg 18de-eeuws diephuis van drie traveeën, twee volwaardige bouwlagen en twee zolderverdiepingen onder een aangepast, zwart pannen zadeldak. De verankerde puntgevel met dubbelhuisopstand was in de 18de eeuw ongetwijfeld gekaleid en wordt gekenmerkt door een hoekketting, een hardstenen winkelpui - recent volledig vernieuwd naar een vermoedelijk laat-18de-eeuws model -, door vensters in negblokomlijstingen, en een puntige geveltop met muurvlechtingen en zandkalkstenen schouderstukken die door de verhoging van het dak volledig ingemetseld zijn.
Het L-vormige achterhuis - zichtbaar van op de Dijlebrug in de Brusselsestraat en "hard" gerestaureerd in het laatste kwart van de 20ste eeuw - heeft een achteruitgang met een smal trapje naar de Dijle, en toont nog sporen van een zandkalkstenen plint.
Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)