Herenhuis ()

Laat 18de-eeuws herenhuis van drie traveeën en drie verkleinende bouwlagen onder een zadeldak, met een bepleisterde lijstgevel in classicistische stijl die getypeerd wordt door een brede poorttravee, gevormd door een ietwat gedrongen, rechthoekige koetspoort tussen pilasters met voetenschrapers en gestileerde consoles onder een hoofdgestel op klossen.

Een rechthoekig balkonvenster met smeedijzeren balustrade en een geriemde omlijsting onder een entablement op voluutconsoles in de tweede bouwlaag; een rondboogvenster in een geriemde omlijsting met voluutsluitsteen tussen draperieën in de derde bouwlaag. Voorts rechthoekige vensters met lekdrempels, borstweringen met schijfmotief, siersluitstenen in de onderbouw; smeedijzeren parapets in de bovenbouw; verdiepte borstweringen in de derde bouwlaag.

Houten poort met bovenlicht en poortvleugels met spiegels en lijstwerk.

Auteurs:  Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie

Herenhuis ()

Herenhuis met twee verdiepingen en koetspoort uit eind 18de-begin 19de eeuw. Voorgevel verfraaid met classicistisch getinte ornamenten, onder meer festoenen.