Woning De Engel

Beschrijving

Langshuis met twee verdiepingen en schilddak op houten modillons, boven de deur gedateerd 1672. Traditionele bak- en zandsteenstijl; voorgevel verlevendigd met speklagen, halve kruiskozijnen en een rondboogdeur met uitspringende druiplijst en ovaal bovenlicht.

Heden vergrote vensters op de benedenverdieping; voorgevel op een ietwat harde wijze gerestaureerd. Aanpalende rondbooginrijpoort (met gesmeed ijzeren verankering aan de sleutel) die toegang verleent tot het binnenhof waarop de dwarse, van kleine vensters en rondboogdeuren voorziene stalvleugel uitziet.