Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve van bak- en zandsteen uit de tweede helft van de 18de eeuw. Dubbelhuis met twee verdiepingen, gevat tussen twee lagere bijbouwen en bekroond met een geprofileerde lijst en een gebogen zadeldak met twee dakkapellen; zandstenen plint en hoekkettingen; steekboogvensters voorzien van weinig uitspringende sluitstenen; gelijksoortige, doch meer uitgewerkte deur geflankeerd door pilasters met ingediepte schachten, die rusten op neuten en uitlopen op imposten in het verlengde van de geprofileerde tussendorpel; latei gemarkeerd door een kleine, ietwat uitstekende waterlijst. Opnieuw gevoegde gevel.

Aanhorigheden afgedekt met zadeldaken; zijgevels voorzien van schouderstukken en muurvlechtingen. Poorttoren met schilddak. Recente bijbouwen aan de achterzijde van het erf.