Gesloten hoeve Bosselenhof

Beschrijving

Het "Bosselenhof" is een ruime, gesloten hoeve die vroeger omsloten was met grachten. Het poortgebouw met duifhuis (sporen van ophaalbrug), de stallen voorzien van rechthoekige venstertjes en rondboogdeuren, de omvangrijke schuur en het boerenhuis dragen alle een wapensteen met opschrift F.L. DE FROULAY 1736.

Interessant ensemble in zijn omgeving. Eénverdiepingshuis voorzien van rechthoekige vensters met zandstenen posten en geïncurveerde lateien, korfboogdeur bekroond met een geprofileerde, gestrekte lijst waarop de volutes rusten, die het ovale bovenlicht omvatten. Uitbreidingen en verbouwingen in neorenaissancestijl, gedateerd 1914, onder meer de woonvleugel en het poortgebouw aan de erfzijde.