Hoeve Dievenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Dievenhof

Beschrijving

Middelgrote hoeve uit begin 18de eeuw voorzien van afzonderlijke bijbouwen uitziende op het ruime erf. Eén verdieping hoog boerenhuis met zadeldak in traditionele bak- en zandsteenstijl, boven de deur gedateerd 1728. Kruisvensters in de voorgevel, hoge en smalle rechthoekige ramen met middenkalf in de achtergevel; interessante zandstenen deuromlijsting: posten uitgevoerd zoals hoekkettingen en geprofileerde latei rustend op twee kwartronde consooltjes; ovaal bovenlicht voorzien van een vlakke omlijsting die gemarkeerd is door een sluitsteen en een korte druiplijst. Onlangs gerestaureerd: toevoeging van een gelijksoortige deur en een kruisvenster.

Stallen uit dezelfde tijd, doch vrij grondig verbouwd, rechthoekige deuren met vlakke lateien op consooltjes; puntdakkapellen voorzien van rechthoekige laadvensters; overhoekse muizentand. Grote schuur uit de 19de eeuw.