erfgoedobject

Hoeve in traditionele stijl

bouwkundig element
ID
42664
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/42664
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Alleenstaande hoeve in traditionele stijl uit de eerste helft van de 18de eeuw; jaartal 17(46?) op de onderste dwarsligger van het houten geraamte onder de hoofdbalk van de schuur. Bak- en zandsteenbouw; zijgevels voorzien van muurvlechtingen en schouderstukken. Eénverdiepingshuis met kruisvensters en rechthoekige deur. Rondboogdeur in de aanhorigheden. Veranderingen: recente bijbouwen op een zijde van het erf; woonhuis: vernieuwde vensters in de zijpuntgevel en nieuwe deur (op de geprofileerde posten na); hersteld bovendeel van het aan het woonhuis palend poortgebouw (vlechtingen en schouderstukken).


Bron     : Genicot L.F., Van Aerschot S., de Crombrugghe A., Sansen H. & Vanhove J. 1971: Inventaris van het cultuurbezit in Vlaanderen, Architectuur, Provincie Brabant, Arrondissement Leuven, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 1, Luik.
Auteurs :  de Crombrugghe, Anne, Genicot, Luc, Sansen, Hadewych, Van Aerschot, Suzanne, Vanhove, Jacqueline
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve in traditionele stijl [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/42664 (Geraadpleegd op )