Pastorie Sint-Jan-Evangelistparochie

Gemeente Oud-Heverlee

• Adrescontrole Oud-Heverlee (adrescontroles: 18-07-2007 - 18-07-2007).
  • Inventarisatie Oud-Heverlee (geografische inventarisatie: 01-01-1969 - 31-12-1969).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Pastorie

is beschermd als monument Pastorie Sint-Jan-Evangelistparochie

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Parochiekerk Sint-Jan Evangelist met omgeving

Beschrijving

Bakstenen dubbelhuis met twee verdiepingen en schilddak met dakkapel uit einde 18de eeuw; zandsteen gebruikt voor de plint, de hoekkettingen, de rechthoekige deur- en vensteromlijstingen met sluitstenen; voordeur bekroond met een entablement; de dubbele paneeldeur, de waaier en de bijbouw, zijn 19de- en 20ste-eeuws.

Aanvullende informatie

De kerk en pastorie werden samen gebouwd door hofarchitect Louis Montoyer in 1792 in een laatclassicistische stijl. De ruwbouw van de pastorie werd min of meer gelijktijdig met de kerk voltooid.

• Onroerend Erfgoed, Digitaal beschermingsdossier DB002302, Haasroodsestraat: de Sint-Jan-Evangelistkerk (PAESMANS G., 2009).

Daemen, Caroline (22-04-2016 )