erfgoedobject

Pastorie Sint-Jan-Evangelistparochie

bouwkundig element
ID
42676
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/42676

Juridische gevolgen

Beschrijving

Bakstenen dubbelhuis met twee verdiepingen en schilddak met dakkapel uit einde 18de eeuw; zandsteen gebruikt voor de plint, de hoekkettingen, de rechthoekige deur- en vensteromlijstingen met sluitstenen; voordeur bekroond met een entablement; de dubbele paneeldeur, de waaier en de bijbouw, zijn 19de- en 20ste-eeuws.


Bron     : Genicot L.F., Van Aerschot S., de Crombrugghe A., Sansen H. & Vanhove J. 1971: Inventaris van het cultuurbezit in Vlaanderen, Architectuur, Provincie Brabant, Arrondissement Leuven, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 1, Luik.
Auteurs :  de Crombrugghe, Anne, Genicot, Luc, Sansen, Hadewych, Van Aerschot, Suzanne, Vanhove, Jacqueline
Datum  :

Aanvullende informatie

De kerk en pastorie werden samen gebouwd door hofarchitect Louis Montoyer in 1792 in een laatclassicistische stijl. De ruwbouw van de pastorie werd min of meer gelijktijdig met de kerk voltooid.

  • Onroerend Erfgoed, Digitaal beschermingsdossier DB002302, Haasroodsestraat: de Sint-Jan-Evangelistkerk (PAESMANS G., 2009).
Auteurs : Daemen, Caroline
Datum:

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Pastorie Sint-Jan-Evangelistparochie [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/42676 (Geraadpleegd op )