Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Rijhuizen met voorgevel uit einde 18de eeuw. Zandstenen gevelbekleding, drie rechthoekige vensters met sluitsteen en uitspringende, geprofileerde druiplijst. Verbouwde eerste en tweede verdieping. Bepleisterde gevel (nummer 18).

Aanvullende informatie

De gevel van de woning op nummer 26 werd al in 1932 verbouwd naar een modernistische gevel. Enkel de natuurstenen gevel op het gelijkvloers bleef daarbij bewaard. In 1976 werd de natuurstenen gelijkvloerse verdieping ook verwijderd, wat de erfgoedwaarde van dit pand heeft vernield.

• Stadsarchief Tienen besluit 588 (1932), besluit 12556 (1976).