erfgoedobject

Woonhuis

bouwkundig element
ID: 43016   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/43016

Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Dubbelhuis met twee en een halve verdieping uit einde 18de eeuw. Latere(?) rechthoekige vensters met diamantkop-sluitsteen op de benedenverdieping en steekboogramen met haast vlakke sleutel op de bovenverdieping. Koetspoort met geprofileerde stijlen op vlakke basis, en licht gebogen latei; versierde consoles dragen het balkon van de bel-etage (ook later toevoegsel?). Cementbepleistering van de gevel en gootlijst aangebracht in de loop van de 19de eeuw.


Bron     : Genicot L.F., Van Aerschot S., de Crombrugghe A., Sansen H. & Vanhove J. 1971: Inventaris van het cultuurbezit in Vlaanderen, Architectuur, Provincie Brabant, Arrondissement Leuven, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 1, Luik.
Auteurs :  de Crombrugghe, Anne, Genicot, Luc, Sansen, Hadewych, Van Aerschot, Suzanne, Vanhove, Jacqueline
Datum  : 1971


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Woonhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/43016 (Geraadpleegd op 28-10-2020)