Traditioneel diephuis met neoclassicistische lijstgevel

Beschrijving

In oorsprong traditioneel diephuis dat minstens opklimt tot de 17de eeuw, met een neoclassicistische lijstgevel. De weduwe Charles Vinck liet in 1869 de mezzanine en het schilddak toevoegen, in 1880 gevolgd door het stucdecor en een vandaag verdwenen winkelpui. Uit de bouwdossier van deze ingrepen vallen ontwerper noch aannemer af te leiden.

Rijwoning van drie traveeën, vier bouwlagen en een mezzanine onder een schilddak (nok loodrecht op de straat, pannen). De bepleisterde en beschilderde lijstgevel is vermoedelijk gedeeltelijk opgetrokken in bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers . Registers van rechthoekige vensters met hardstenen lekdrempels, op de eerste en tweede verdieping gevat in een geriemde omlijsting met oren en stucsleutel; de bewerkte onderdorpels zijn enkel bewaard op de tweede verdieping. Een houten kroonlijst op klossen en tandlijst vormt de gevelbeëindiging. Verbouwde pui..

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 1869#345 en 1880#1143.