erfgoedobject

Woonhuis uit de 18de eeuw

bouwkundig element
ID
43190
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/43190
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Woning uit het derde kwart van de 18de eeuw, op de voorgevel gedateerd door middel van twee overblijvende muurankers ..72. Bak- en zandstenen constructie op kruisvormige plattegrond; de begincijfers van het jaartal zouden zich op de langere zijde bevonden hebben: één verdieping hoog en puntgevel met bijkomende bouwlaag; steekboogvensters en -deur met uitspringende sluitstenen uitlopend op een ontdubbeld cordon. Hoekkettingen en omlijstingen van beschilderde zandsteen; opnieuw gevoegde gevel.


Bron     : Genicot L.F., Van Aerschot S., de Crombrugghe A., Sansen H. & Vanhove J. 1971: Inventaris van het cultuurbezit in Vlaanderen, Architectuur, Provincie Brabant, Arrondissement Leuven, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 1, Luik.
Auteurs :  de Crombrugghe, Anne, Genicot, Luc, Sansen, Hadewych, Van Aerschot, Suzanne, Vanhove, Jacqueline
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Woonhuis uit de 18de eeuw [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/43190 (Geraadpleegd op )