• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoevetje met woonhuis (nok loodrecht op straat), heden verdeeld in twee woongelegenheden met parallelle stal, gekasseid erf met waterput achteraan en mestvaalt vooraan tegen de straat. Woonhuis van één bouwlaag en respectievelijk vier en twee traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). Beluikte, zachtgeelgeschilderde verankerde erfgevel uit de tweede helft van de 19de eeuw op hoge gecementeerde plint; gecementeerde gevel met versiering boven deur en venster in nummer 19; rechthoekige muuropeningen met houten lateien en arduinen lekdrempels. Geel en bruin geschilderde luikjes in nummer 17 en witte in nummer 19. Rechter travee onder dakoverstek met rechthoekige poort en staldeur. Achtergevel gestut door middel van lage steunberen. Beraapte en verankerde linker zijgevel met aandak en schouderstukken wat een oudere kern doet vermoeden; beluikt rechthoekig venster en zoldervenstertje. Inkerving in balk van zoldering met onder meer jaartal 1716. Gedeeltelijk vernieuwde stal onder zadeldak tegenover het woonhuis.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

Het woonhuis werd omstreeks 2013-2014 gesloopt. De stal is nog bewaard.