erfgoedobject

Gesloten hoeve Hof ten Bosch

bouwkundig element
ID
43296
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/43296

Juridische gevolgen

Beschrijving

Grote gesloten hoeve waarvan het poortgebouw het jaartal 1768 draagt en het ensemble blijkbaar voornamelijk tot de tweede helft van de 18de eeuw behoort. Vrij homogene gebouwen rondom het grote binnenhof met waterput. Het oudst en meest gewijzigde schijnt het boerenhuis dat aan de straatzijde nog smalle vensters met middenkalven vertoont en aan de hofzijde voorzien is van grotere rechthoekige vensters met zandstenen omlijstingen, en een steekboogdeur; dakkap volledig gewijzigd en aangepast circa 1965. Stallen en aanhorigheden voorzien van rechthoekige vensters en eenvoudige steekboogdeuren met zandstenen poorten en lateien.


Bron: GENICOT L.F., VAN AERSCHOT S., DE CROMBRUGGHE A., SANSEN H. & VANHOVE J. 1971: Inventaris van het cultuurbezit in Vlaanderen, Architectuur, Provincie Brabant, Arrondissement Leuven, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 1, Luik.
Auteurs: Genicot, Luc; Van Aerschot, Suzanne; de Crombrugghe, Anne; Sansen, Hadewych; Vanhove, Jacqueline
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Gesloten hoeve Hof ten Bosch [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/43296 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.