Kapel van Onze-Lieve-Vrouw ten Pui

Beschrijving

Kapel van het Kasteel d'Overschie (1758). Eénbeukig gebouw van classicistische strekking doch met enkele barokreminiscenties; voorgevel voorzien van een fraaie deur versierd met het blazoen der d'Overschies en bekroond met een houten peerspits. Vierkante sacristie tegen een zijgevel. Blinde, halfronde apsis. Stucplafond.

Mobilair. Goed Louis XVI-meubilair van namaakmarmer: altaar, deuren en doksaal, reliekkruis uit de 18de eeuw (sacristie).

Auteurs : Genicot, Luc, Sansen, Hadewych, Van Aerschot, Suzanne, Vanhove, Jacqueline, de Crombrugghe, Anne