Lindehof

Gemeente Huldenberg

• Inventarisatie Huldenberg (geografische inventarisatie: 01-01-1969 - 31-12-1969).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Hoeve Lindehof

is beschermd als monument Kasteel d’ Overschie: kasteelhoeve Lindehof

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Kasteel d’ Overschie met omgeving

Beschrijving

Voormalige kasteelhoeve. Grote semi-gesloten hoeve uit de 18de eeuw met afzonderlijke bestanddelen geschikt rondom het rechthoekige erf. Boerenhuis met één verdieping en zadeldak; zijpuntgevel afgewerkt met muurvlechtingen; met één verdieping verhoogd en gecementeerd begin 20ste eeuw. Stallen gelegen aan de overkant van het binnenhof: smalle, zandstenen steekboogramen, oorspronkelijk voorzien van middenkalven; steekboogdeuren afgezet met arduinen omlijstingen en uitspringende sluitstenen; binnenin is een gedeelte overkluisd met Boheemse kappen rustend op zuilen van blauwe hardsteen en een ander met troggewelfjes. Grote langsschuur afgedekt met een mansardedak; twee arduinen steekboog inrijpoorten. Latere bijbouwen, bergruimten en kleinveestallen op de andere korte zijde. Slechts ten dele bewaarde poort voorzien van bakstenen stijlen verfraaid met Franse voegen.