erfgoedobject

Hoevetje van het langgeveltype

bouwkundig element
ID
43396
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/43396
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Hoevetje van het langgeveltype (nok loodrecht op straat), ten dele opklimmend tot de 16de of 17de eeuw(?). Zandsteen in breuksteenverband en baksteen; hoge plint afgezet met een geprofileerde lijst; hoekkettingen en deuromlijsting van witte steen. Wijziging van de dakhelling: twee rijen muurvlechtingen, waarvan een van zandsteen, in de zijpuntgevel. Uitbreiding en algehele wederopbouw van één gedeelte.


Bron     : Genicot L.F., Van Aerschot S., de Crombrugghe A., Sansen H. & Vanhove J. 1971: Inventaris van het cultuurbezit in Vlaanderen, Architectuur, Provincie Brabant, Arrondissement Leuven, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 1, Luik.
Auteurs :  de Crombrugghe, Anne, Genicot, Luc, Sansen, Hadewych, Van Aerschot, Suzanne, Vanhove, Jacqueline


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoevetje van het langgeveltype [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/43396 (Geraadpleegd op 19-06-2021)