Tradtioneel diephuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tradtioneel diephuis

Beschrijving

Traditioneel diephuis van vier traveeën en oorspronkelijk drie bouwlagen uit de tweede helft van de 16de eeuw. Juffrouw Verbeke liet in 1931 de puntgevel en het zadeldak vervangen door een vierde bouwlaag onder een plat dak.

De gecementeerde lijstgevel is vermoedelijk op de pui en topgeleding na opgetrokken in bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers met gekrulde spie. Registers van aangepaste, rechthoekige bovenvensters op cordonvormende lekdrempels; vroegere, gekoppelde kruiskozijnen op de eerste twee verdiepingen. Van omstreeks 1900 dateert de klassieke, houten winkelpui met middenportaal en privé-inkom, pilasters en een entablement op consoles, vanaf een hardstenen plint.