Abdijhoeve

Gemeente Landen

• Inventarisatie Landen (geografische inventarisatie: 01-01-1969 - 31-12-1969).

is beschermd als monument Abdijhoeve

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Abdijhoeve

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskern Neerlanden

Beschrijving

Hoeve van bak- en zandsteen uit de eerste helft van de 18de eeuw, gekenmerkt door een abtswapensteen boven de poort. Zijgevel voorzien van schouderstukken en muurvlechtingen. Woonhuis met twee verdiepingen voorzien van rechthoekige ramen en deuren. Rondboogdeuren in de stallen. Twee kleine gebouwen in de hoeken van de binnenplaats; zonnewijzer op de muur van een bijgebouw. Wijzigingen aan de buitengevel: vernieuwing van de vensters en aanbrengen van een tweede ingang (hoeve heden in twee eigendommen onderverdeeld).