Gesloten hoeve

Gemeente Landen

• Inventarisatie Landen (geografische inventarisatie: 01-01-1969 - 31-12-1969).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

is deel van de bescherming als monument Gesloten hoeven

is deel van de bescherming als cultuurhistorisch landschap Gesloten hoeven: omgeving

Beschrijving

Gesloten hoeve met rechthoekige binnenplaats uit de 18de eeuw. Grote schuur gelegen tegenover de toegangspoort (1739?). Stallen en dienstgebouwen bakenen de korte zijde af, terwijl de woonvertrekken zich in het verlengde van de poort bevinden; aanpalende, dichtgemetselde poort gedateerd 1774. Boerenburgerhuis met twee verdiepingen voorzien van rechthoekige ramen op de eerste en steekboogvensters op de tweede verdieping. Overigens gedeeltelijk verbouwd. De ruimte van het grote erf werd verstoord door de oprichting van allerlei bijgebouwtjes.