Gesloten hoeve

Gemeente Landen

• Project beschermingsdatabank 2013-2016 (beschermingen: 01-01-2013 - 30-06-2016).

is beschermd als monument Gesloten hoeve

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

is beschermd als cultuurhistorisch landschap Gesloten hoeve: omgeving

Beschrijving

Gesloten hoeve van circa 1800. Omheiningsmuur gemarkeerd door een poortgebouw met mansardedak. Twee verdiepingen hoog boerenhuis (nok loodrecht op straat) voorzien van rechthoekige deur- en raamopeningen met vlakke omlijstingen van arduin. De aanhorigheden, stallen en schuur dateren uit dezelfde periode. Interessant en zeer homogeen ensemble.

Aanvullende informatie

De hoeve werd – in oorsprong - omgeven door een hoogstamboomgaard ten oosten, een moestuin ten zuiden en een parkbos ten noorden van het complex. Het parkbos werd circa 1954 omgezet in weiland en de boomgaard werd in de jaren 1960 gerooid.

Daemen, Caroline (12-04-2016 )