Vierkantshoeve De 11000 Maagden

Beschrijving

Gesloten hoeve "IN DE REFUGIE VAN DE ELF DUYSENT MAEGDEN 1748": opschrift in het gehistoriseerde reliëf "Sint-Ursula en de 11000 maagden" boven de segmentbooginrijpoort, die toegang verleent tot het binnenhof. Woonvleugel van bak- en zandsteen (plint, regelmatige hoekkettingen) voorzien van rechthoekige vensters (voorheen kruisramen) en een fraai, van 1739 daterend korfboogdeurtje, met rechte kroonlijst waarmee het ovale bovenlicht door volutes verbonden is. Stallen en overige dienstgebouwen eveneens uit de 18de eeuw, doch enigszins verbouwd.