Sint-Servatiuskapel

Beschrijving

Op een heuveltje staat tussen het groen een éénbeukig stenen gebouw van twee traveeën, dat oorspronkelijk romaans blijkt te zijn (heden in onbruik geraakt). De puntgevel met speklagen van bak- en zandsteen uit de 18de eeuw is versterkt met latere steunberen, en bekroond met een leien klokkentorentje. Klein, rechthoekig koor afgedekt met een spits zadeldak; verlicht door twee vensters uit dezelfde tijd. Interieur verrijkt met Louis XV-stucplafond voorheen met jaartal 1755, heden in vrij vervallen toestand.

Mobilair. Enkele gepolychromeerde houten beelden: een Calvarie in laatgotische stijl (16de eeuw), Sint-Joris en Sint-Hubertus (volkskunst, 17de eeuw).

Barok hoofdaltaar.