Gesloten hoeve van 1778

Beschrijving

Voorheen gesloten hoeve, waarvan het oorspronkelijk woonhuis en een gedeelte van de stallen bewaard gebleven zijn. Dubbelhuis met twee verdiepingen en wolfsdak (streek van Hoegaarden), boven de deur gedateerd ANNO 1778.

Baksteenbouw verrijkt met zandsteen onder meer voor de regelmatige hoekkettingen. Steekboogvensters voorzien van rechthoekige sluitsteen; fraaie rechthoekige deur geflankeerd door pilasters op geprofileerde neuten en voorzien van een vlakke tussendorpel, een versierde sluitsteen en een uitspringende, geprofileerde druiplijst.