Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

In omheinde en beboomde tuin gelegen landhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder een complexe leien bedaking, uit begin 20ste eeuw. Dubbelhuis met markante toren en zijrisaliet onder verhoogde halsgevel.

Aangepaste baksteenbouw met banden van gele baksteen, getoogde muuropeningen en sierankers; risaliet met op bovenverdieping baksteenmozaïeken. Verdwenen luifel en balkon (zie oude prentkaarten). Vernieuwd schrijnwerk.

Rechts aansluitende garage en haaks bijgebouw onder zadeldak; beschilderd en verankerd gebouw met rechthoekige muuropeningen.

Auteurs: Steyaert, Rita