Schrijnwerkerij

Beschrijving

Langgestrekt gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien) volgens gevelsteen in zijgevel naar ontwerp van J. Van Gastel van 1862, volgens de literatuur voormalige schrijnwerkerij Van Passel, ook gebruikt als danszaal en later warenhuis.

Verankerde bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint met getande baksteenfries. Vier eerste traveeën met gekoppelde vensters met afgeschuinde hoeken in een decoratieve baksteenomlijsting. Voorts steekbogige muuropeningen en rechthoekige venster met sobere houten pui. Met schijnvoegen gecementeerde zijpuntgevel met rechthoekige vensters.

• VERREZEN F. & VOS P., Ons oude dorp in beeld, Heultje-Oevel-Oosterwijk-Tongerlo-Voortkapel-Westerlo-Zoerle-Parwijs, Westerlo, 1981, p. 76.

Auteurs: Steyaert, Rita