Schrijnwerkerij

inventaris bouwkundig erfgoed \ bouwkundig relict

Locatie

Provincie Antwerpen
Gemeente Westerlo
Deelgemeente Tongerlo
Straat Langstraat
Locatie Langstraat 2-4, Westerlo (Antwerpen)
Status Verbouwd of Gesloopt

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Actualisatie Westerlo (actualisaties: 04-06-2007 - 04-06-2007).
  • Adrescontrole Westerlo (adrescontroles: 27-11-2006 - 27-11-2006).
  • Inventarisatie Westerlo (geografische inventarisatie: 01-01-2000 - 31-12-2000).

Juridische gevolgen

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Langgestrekt gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien) volgens gevelsteen in zijgevel naar ontwerp van J. Van Gastel van 1862, volgens de literatuur voormalige schrijnwerkerij Van Passel, ook gebruikt als danszaal en later warenhuis.

Verankerde bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint met getande baksteenfries. Vier eerste traveeën met gekoppelde vensters met afgeschuinde hoeken in een decoratieve baksteenomlijsting. Voorts steekbogige muuropeningen en rechthoekige venster met sobere houten pui. Met schijnvoegen gecementeerde zijpuntgevel met rechthoekige vensters.

  • VERREZEN F. & VOS P., Ons oude dorp in beeld, Heultje-Oevel-Oosterwijk-Tongerlo-Voortkapel-Westerlo-Zoerle-Parwijs, Westerlo, 1981, p. 76.

Bron: Kennes H. & Steyaert R. 2000: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Westerlo, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N2, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Steyaert, Rita

Datum tekst: 2000

Relaties

Geen afbeelding beschikbaar

maakt deel uit van Langstraat

Langstraat (Westerlo)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.