Huis en schuur

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huis en schuur

Beschrijving

Verwaarloosd breedhuis van twee latere + zes traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit de tweede helft 19de eeuw.

Verankerde bakstenen lijstgevel met overhoekse baksteenfries; rechthoekige muuropeningen met houten lateien. Beluikte vensters. Noordwest-hoek met opkamer.

Ten noorden parallelle, tweebeukige schuur onder schilddak (Vlaamse pannen), in interieur 19de-eeuwse inscripties onder meer "FVC H 1818", "IVH 1844", "1849" en "1887 JVW" wijzend op de recuperatie van een oudere schuur (dit pand niet vermeld op Vandermaelenkaart van circa 1854).

Auteurs: Steyaert, Rita